BÖLÜMÜMÜZDE PAYDAŞLAR, TOPLULUKLAR VE MEZUNLAR ALT KURUL TOPLANTISI

Tarih Bölümü Paydaşlar, Topluluklar, Mezunlar Alt Kurulu olarak 03.05.2023 Çarşamba, saat 20.00-21.00 saatleri arasında Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten ÇETİN ve Akreditasyon Alt Kurul Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevtap GÖLGESİZ KARACA, Arş. Gör. Dr. Can Tankut Esmen, Arş. Gör. Erdal YILMAZ tarafından uzaktan çevrimiçi olarak bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya Tarih bölümü öğretim elemanları ve Tarih bölümü paydaşları katılmıştır.

 

Toplantının gündemi okunarak toplantıya aşağıdaki alt başlıklarla devam edilmiştir: Katılımcıların kendilerini tanıtması, Ders Planı hakkında ilk görüşlerin sorulması, Gelecek toplantı tarih ve gündeminin belirlenmesi, Dilek, temenniler ve kapanış şeklinde gerçekleştirilmiştir.

 

Yapılan toplantıda Paydaşlar tarafından getirilen öneriler şu şekildedir: Ders saatlerinin üçer saate çıkarılması ve sayılarının azaltılması, seçmeli ders sayılarının arttırılması, Kültür tarihine yönelik ders konulması, Zengin içerikli ders programı oluşturulması, Uluslararası entegrasyona yönelik ders içerikleri oluşturulması, Tarih yazımına yönelik eksikliklerin tamamlanması ve bununla alakalı ders koyulması, Seminer benzeri derslerin sayısının arttırılması, sunum tekniklerine yönelik derslerin olması, Edirne Arkeoloji Müzesiyle ortak hareket edilerek Kültür varlıklarının korunmasına yönelik ders içeriği oluşturulması gibi önerilerde bulunmuşlardır.

 

Ayrıca paydaşlar ve tarih bölümünün ortaklaşa gerçekleştireceği etkinliklere yönelik de çeşitli kararlar alınmıştır. Bunlar: Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ve Tarih bölümü öğrencileriyle ortak çalışmaların yapılması, Edirne’deki liselere yönelik olarak, Trakya Üniversitesi Tarih bölümü ve Edirne Arkeoloji Müzesiyle ortaklaşa, kültür varlıklarına yönelik bilinçlendirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi ile ilgili fikirler öne sürülmüştür.

 

 

 

                                                             

 

 

            

                                                       

 

Bu içerik 04.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.